بخش خوراکی درخت خرما زمانی که به تنهایی یا مخلوط با سایر گیاهان دارویی مصرف شود دارای خواص دارویی بسیاری است.
(در لوله آزمایش و در حیوانات) و همچنین شناسایی و تعیین کمیت کلاس های مختلف فیتوکمیکال.
خرما در قطر دارای قیمتی بسیار مناسب می باشد.
میوه خرما بسیار مغذی است و ممکن است فواید بالقوه متعددی برای سلامتی داشته باشد.
اثرات محافظتی میوه ها در برابر بیماری های مزمن به مواد غیر مغذی زیست فعالی به نام فیتوکمیکال ها نسبت داده می شود.
فیتوکمیکالها به دلیل فعالیت آنتیاکسیدانی، خواص کاهش کلسترول می باشد.
سایر مزایای سلامتی بالقوه مانند پیشگیری از سرطان، پیشگیری از دیابت و بیماریهای قلبی عروقی، در بین چندین محقق، از جمله پزشکان، علاقهمند شدهاند.
مهمترین ویژگیهای کیفی خرما عبارتند از رنگ، طعم (سطح قند)، رطوبت (30-26%) و عدم وجود عیوب مانند حشرات، آسیب، ترکها و آسیبهای سطحی.
میوه خرما منبع خوبی از مواد غذایی با ارزش غذایی بالا است.
خرما طیف وسیعی از مواد مغذی ضروری را فراهم می کند.
خرما سرشار از کربوهیدرات ها، فیبرهای غذایی، پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین B کمپلکس مانند تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، پانتوتنیک (B5)، پیریدوکسین (Pyridoxine) است.
B6) و فولات (B9) 11. گوشت خرما دارای چربی و پروتئین کم است اما سرشار از قندها، عمدتاً فروکتوز و گلوکز است.
میزان قند خرمای رسیده حدود 65 درصد است. بقیه شامل پروتئین، فیبر و عناصر کمیاب شامل بور، کبالت، مس، فلوئور، منیزیم، منگنز، سلنیوم و روی است.
این منبع انرژی بالایی است، زیرا 100 گرم گوشت می تواند به طور متوسط 277-282 کیلو کالری (کالری) تامین کند.
بادیه نشینان عرب از لحاظ تاریخی از خرما و شیر شتر زندگی می کردند.
در جزئیات بیشتر، کربوهیدرات ها 75 درصد میوه خرما را تشکیل می دهند و عمدتاً فروکتوز و گلوکز به نسبت مساوی هستند.
در حالی که پروتئین های خرما غنی از اسیدهای آمینه هستند که حاوی زنجیره جانبی اسیدی هستند اما از نظر متیونین و سیستئین ضعیف هستند.
زنجیره جانبی آنها از گوگرد تشکیل شده است. مواد معدنی موجود در میوه خرما عبارتند از کلسیم، آهن، منیزیم، سلنیوم، مس، فسفر، پتاسیم، روی، گوگرد، کبالت، فلوئور، منگنز و بور 9.